Ahus, påske og våren

Et utrolig flott område på Sørumsand. Texasdalen Sykkelpark, fantastisk for både store og små

AHUS
Det har skjedd mye i det siste. Påsken er over og det er full fart mot 17. mai. Palmesøndag var vi i Texasdalen og koste oss i solen med grillmat og aktiviteter for dem som hadde helse til det. Jeg satt nå for det meste i ro og ble servert fra grillen og hadde det fint i solen. Men……utpå kvelden ble jeg dårlig. Oppkast og magesyke, frostrier og feber og svært dårlig pust. Jeg har et skjema for oksygenopptak og blir det 85 så er det sykehus. Det ble å ringe 113, legevaktlegen dukket også opp her helt plutselig og sykebilen kom med blålys. Jeg syntes det ble litt mye styr, trodde ikke jeg var så dårlig……

De startet med behandling i sykebilen, oksygen og væsketilførsel. På sykehus havnet jeg etterhvert på isolat og der var det jo fredelig. Først ble det jo en natt på akuttmottaket og det er jo ikke så behagelig. Det var helt nydelig å få en seng og et rom….og tenke det:

Leselys over sengen på Ahus, Infeksjonsavdelingen, isolatrom

Ja det var sannelig ikke verst. Jeg har jo vært innom ganske mange avdelinger og mange forskjellige rom og mangelen på leselys over senga har vært veldig plagsomt. Jeg ble jo heldigvis ikke så lenge på sykehuset, det gikk fort over med litt oksygentilskudd. Og det var ikke noe galt med pølsene jeg spiste, det er bare det at jeg tåler ikke alt som jeg plutselig spiser. Må nok bli litt mer forsiktig heretter.

Så ble det påske, og disse to småttingene var årets nye i påskesamlingen.

Programmet for påsken hadde ikke planlagt Ahus, men greit nok, jeg var hjemme igjen etter to netter og en dag, skal ikke klage på det. Tvert i mot, tenke å være så heldig å ha sykehus og legevakt omtrent bare rundt hjørnet i disse tider hvor sykehus blir lagt ned mange steder, alt for mange steder.

LUNSJ M.M. VED GLOMMA
En tur til Glomma, Langfredag var planlagt, med lunsj, bokkøl og musikk. Vi er ikke avhengig av et gravsted på kirkegården for å minnes Johannes. Et vanlig gravsted har vi jo ikke, vi har havet hvor asken ble spredd og ettersom Glomma renner ut i havet så er det veldig riktig. Med en flaske bokkøl tømt i Glomma og «Dypvannseilere» på den lille høytaleren så sang vi «Skål Johannes» og planen ble fulgt. Et nydelig vær fikk vi også…..

Lunsjen er klar
Mye på programmet, utdeling av påskeegg og dette er påskeegg for voksne….
Skål Johannes !!
og Harald var med, direkte fra og til Japan….
Det er kanskje en reklame på begynnelsen av videoen her men den kan man hoppe over…….

BARNDÅP
Mitt første oldebarn ble født 14. desember og neste begivenhet denne påsken var barnedåp i Blaker Kirke 2.påskedag. Navnet er Ingrid Aurora, et vakkert navn til et vakkert barn. Hun var så snill og stille i kirken. Sovnet hver gang det var musikk som seg hør og bør et musikalsk barn. Ja musikalsk er det helt klart at hun er……Fin dåpsfest på Mork Grendehus var det etter kirken og to oldemødre, besteforeldre, onkler og tanter og familievenner koste seg.

Stemningsfullt og vakkert….

Snart har vi 17. mai og bjørka er allerede grønn. Utenfor min inngangsdør var det en liten blomst som tittet fram. Dessverre er den borte nå. Det er noe dugnad på gang her, og jeg tror noen feide den bort sammen med singel. Uansett, den var der og jeg har fanget den på bildet:

OG ELLERS….
Ellers så går livet sin gang. Jeg har selvfølgelig vondt både her og der. Trener på Spenst minst to ganger i uken og lurer virkelig på om det er sunt. Kanskje derfor jeg har «vondter» ? Det går nok over. Min ytterdør er kranglete, den har visstnok blitt tatt av vinden og blitt skjev. I morgen tidlig kommer det noen for å rette den opp inntil den skal byttes ut. Det er bra, jeg kunne risikere å ikke komme meg ut..

Mitt forrige innlegg om Fokus Butikksenter ble mye omtalt og diskutert. Det morsomste var vel det at noen påstod at «noen» hadde fått sin konto belastet da de gikk inn på min blogg for å lese…HERLIG, tenk om det hadde vært tilfellet, at jeg fikk penger hver gang noen gikk inn på bloggen!! Skremmende at noen ferdes på internett og har så liten kontroll og peiling på hva de egentlig gjør. Det er ingen konto som blir belastet med å gå inn på en blogg.

Avslutter som jeg begynte med Texasdalen Sykkelpark (nedenfor Sørum Sykehjem) Der finnes det bord og benker, store griller og de har sin egen facebookside..

https://www.facebook.com/bingsfoss.no/

Mange av bildene i innlegget mitt er lånt hos Inger Elen Bech-Olsen

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s