GLADE JUL – HERLIGE JUL

 

– eller var det «O jul med din glede»?  Jeg tror nesten at det var alt sammen på en gang. En hektisk, herlig jul, to uker med familie.  Masse aktiviteter og hendelser.  Mye styr og ståk, opplevelser og gleder.

De kom fra Japan den 18. desember.  Sønn, svigerdatter og to små barnebarn.  Fra Bergen dukket det opp datter med to store barnebarn .  De store gutta skulle videre til Bodø før julaften. Onsdag 20. desember var det kirkekonsert.  Fullsatt kirke, stående applaus, en herlig konsert.  22. desember kom de svenske jentene.  Godt at sønn bor i naboblokken og kan bistår med sengeplasser.  Og det gjør jo søster også for nå ble det litt trangt her hos meg……..

Julaften er julaften og de japanske fikk med seg julegudstjenesten i Sørum Kirke. Til middag her hos meg var det mine fire barn, en svigerdatter og fem (av 10) barnebarn.  Og det ble plass rundt spisebordet!!  Kunne nok ha hatt plass til et par stykker til om nødvendig…….Dette er IKKE spisebordet….

Aktiviteter i romjula var jo så mangt.  Det var fredelige tegne og fargeleggingsstunder rundt bordet, støyende og morsom pakkelek, og mye norskopplæring for de små japanske. Innimellom var det øvelser på ledige rom, Det var jo både romjulsjazz og romjulsfest i vente.  Øvelse på piano måtte foregå hos onkel.  Pianoet fra Bekkedroga måtte selges, var ikke plass her i leiligheten.  Det var Sara som skulle opptre med pianospilling.  Det ble tid til snømannslaging og skøytetrening og besøk hos venner.  Jeg tor faktisk at de japanske rakk en tur til Strømmen storsenter også utrolig nok.  
Bergensgutta og jenta kom fra Bodø i god tid før romjulsfest.  

Beklageligvis klarte jeg ikke å komme meg på romjulsjazzen, men jeg ble da omtalt i avisreportasjen som en av stifterne av Sørum Jazzklubb.  De feiret sitt 15.års jubileum.  Skulle gjerne ha vært der men man kan ikke få med seg alt, det var altfor glatt ute og vanskelig tilgjengelig.

Romjulsfesten med jubileumsglitter var strålende,  Masse god mat og fin underholdning.  Hyggelige og glade gjester.  Her var det en fin blanding av utlodning, Zumba, kornett, piano, sang.  Og jeg fikk vel århundrets flotteste kompliment:   «Å er du 70 år, jeg trodde du var mye eldre!!»  Den satt!!

Vi prøvde også Trævaren Minihotell.  Det ble faktisk et rom for lite en natt selv om vi  omtrent disponerte tre leiligheter.   Det kommer nok en liten reportasje fra det oppholdet også etterhvert.

Nyttårsaften, dvs på formiddagen reiste familien tilbake til Japan, og de to svenske jentene mine reiste til Stockholm.  vi åpnet vår champagne tidlig på kvelden, var ganske så sliten etter festen kvelden før. Og ja det gikk som jeg trodde, jeg sov søtt da rakettene for til værs ved midnatt………

Jeg har laget en video av det som skjedde i julen.  Bilder og film har jeg stjålet både her og der fra mine facebook-venner.  Ingen nevnt ingen glemt heter det.  Er det noen protester så send melding eller legg inn kommentarer.  Kommentarer er alltid morsomt…..Musikken er ikke fra kirkekonserten, det var nok mer klassisk der.  O helga natt ble spilt på romjulsfesten sammen med mye annen fin musikk, så dette blir bare en liten smakebit.  

 

 

#jul #ohelganatt #jul2017 

2 kommentarer om “GLADE JUL – HERLIGE JUL

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s