Bare en kornett?

 

Alle mine facebook-venner har jo allerede  sett mye reklame for denne konserten men jeg har mange følgere og bloggvenner som ikke er på facebook.  De må jo også få info om denne begivenheten.  Bildet over her er reklame for samme konsert i Kyoto den 27. september.  Vel, ikke helt den samme ettersom det er en pianist fra Japan og dessuten så er ikke Jan Fredrik Christiansen med.  Ellers er det ganske likt program.  På bildet ser det ut som om konsertens hovedperson er overrasket, vanskelig å tolke hva han sier.  Kanskje han sier:  «Hjelp, er det meg?».  Disse plakatene henger på T.banen i Kyoto, så det er vel ganske naturlig at han blir gjenkjent der borte.

Her i Sørum har vi nok ikke slike fine plakater, ikke har vi t-bane å henge dem opp på heller.  Men vi har facebook og blogg så jeg regner med at konserten blir ganske godt kjent likevel.

Her i landet så tror jeg nok at det profesjonelle musikklivet kan takke skolekorpsene for sine blåsere og kanskje også slagverkspersonene.  De gjør en god jobb og fortjener all mulig støtte.  Over her er det en stolt aspirant med kornetten under armen, og det er tydelig julespilling som er aktuelt.

Så har vi selve korpset som Harald vokste opp med.  Det er fremdeles veldig aktivt og drar inn mange nye aspiranter hvert år.  Kanskje de skulle tatt seg en korpstur til Japan?  Det hadde vært litt av en tur………

Så over til dagen nytt, nemlig konserten i desember:

«Bare en kornett» Onsdag 20. desember kl 19:00 i Sørum Kirke 

Ta en pause fra julestria og bli med Harald Næss, Jan Fredrik Christiansen og Patrik Johansson på en reise gjennom kornettens gullalder.  Vi vil få høre musikk fra Frankrike, Danmark, USA, Russland og Tyskland.

I Norge er kornetten godt kjent på grunn av skolekorps og Ole Edvard Antonsens flittige bruk av instrumentet.  Ellers i verden er det trompeten som får mest oppmerksomhet.

Harald Næss er solotrompetist i Kyoto Symphony Orchestra,  født og oppvokst på Sørumsand og har sin utdannelse fra Norges Musikkhøgskole.  Han prøver å spille minst en konsert i året i hjembygda Sørum.

Jan Fredrik Christiansen er pensjonert solotrompetist fra Oslo Filharmoniske Orkester og Haralds trompetlærer gjennom 23 år.  Han er nå en flittig frilanser og reiser land og strand rundt og spiller.

Patrik Johansson er utdannet pianist ved Norges Musikkhøgskole og Musikkhøgskolan i Stockholm. Han har vært solist med flere orkestere, spilt recitaler og radio- og tv-opptak. Han var ansatt ved Norrlandsoperaen i 6 år.

Utdrag fra programmet:

Arban Fantasie brilliance –  Clarke, The maid of the mist –  Thorvald Hansen, Sonate  – Brandt Concertstuck 1 – Bøhme Cornet Conserto.

 

HER kan du kjøpe billetter

Så til slutt en liten morsom videosnutt.  Det meste på japansk men noen musikalske smakebiter innimellom.  Dette er reklame for Yamaha og konserten i Kyoto

(NB facebook)    HER

 

2 kommentarer om “Bare en kornett?

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s